вторник, 2 февруари 2010 г.

Айшвария Рай



Айшвария Рай е считана за едно от най-големите имена на Боливуд и за една от най-скъпоплатените актриси.Айшвария е родена на 1 ноември 1973 в семейството на Кришнарадж Рай.През 1994г става "Мис Свят"-претендентките казват за нея че е абсолютно заслужена победа и ако можели щели да я избират всяка година.Айшвария е офицялно обявена от списание "People" за една от 50 най- красиви жени на планетата(класират я на 7 място za 2002 като по този начин надминава Анджелина Джоли и Пенелопе Круз)








Досега Айшвария Рай е имала връзка с актьорите Салман Хан и Вивек Оберой. В началото на 2007 се сгоди за актьора Абхишек Бачан, за когото се омъжи на 20 април същата година.













Участва в множество индииски и английски филми,но и в множество такива отказва да участва.
пример:
Популярната индийска актриса Айшвария Рай, "Мис Свят" за 1994 г. отхвърли за трети път предложение да играе с американския актьор Уил Смит - този път във филма "Tonight he comes", предаде индийската агенция ИАНС.

"Истина е. Трябваше да отхвърля офертата. Чувствам се ужасно, но имам много ясни приоритети - винаги на първо място е семейството", заяви актрисата.

Преди 3 години Уил Смит й предложи да играе в комедията "Hitch", а по-късно я покани да участва в следващия му проект "Seven Pounds", но и двата пъти тя отказа поради семейни ангажименти

(Provoked,The Last Legion-някои от по известните и филми у нас )




ето и малко Биография
Звездата на Боливуд (синоним на киноиндустрията в индийския град Мумбай) – Айшвария Рай, е символ на страната си. Но славата й отдавна е напуснала пределите на мелодраматичната Индия. Аш, както я наричат накратко, си е спечелила хиляди фенове по целия свят, които й приписват качества на извънземна жена и са готови не на шега да поспорят с всеки за божествения й произход.





Славата на индийската красавица се равнява на екстремно преживяване – кариера на модел, победи в конкурси за красота, роли в киното, където днес вече получава многомилионни хонорари. Отстрани погледнато, кариерният й полет изглежда простичък и разбираем, точно като сюжет на индийски филм, но в същото време самата Айшвария си остава неразгадана и загадъчна, каквито са огромните й очи, които според слуховете нямат точно определен цвят. Не са нито зелени, нито сини, не са и сиви, а и дума не може да става за кафяви – подобно явление завладява простосмъртните, а дори и ги плаши.





Всяка интернет търсачка при натискане на бутон “търси” за Айшвария Рай намира около 17000 сайта, създадени от нейни фенове, а също и десетки хиляди други препратки с информация за нея.




На пръв поглед Аш притежава класическо индийско лице, само че в същото време то изглежда необикновено съвременно. Нейната нетипична красота намира отражения във всяка световна култура, и Айшвария би могла да бъде също така италианка, ливанка, африканка или дори шведка – всеки един народ без притеснение би твърдял, че красавицата притежава типичните за съответната страна черти. Може би и затова всеки образ, който Рай пресъздава, се превръща в нейна втора кожа – селска красавица, бизнес дама, примерна съпруга или еманципирана неомъжена лека жена, безотговорна или сериозна и практична. Тя умее да е различна. “Мога да се трансформирам така, както пожелая”, твърди Айшвария.





В кинематографическия й актив има около 40 ленти, а в страната си хубавелката би могла да се снима за когото и колкото пожелае, осигурявайки си безоблачно бъдеще с години напред. Само че Рай решава да покори Холивуд. А когато я попитат какво очаква от Америка, тя се смее: “В действителност, вече си спечелих признателност, известност и дори ласкателство.”






Родила се в задружно индийско семейство на юг от Индия, Айшвария Рай още от детството си притежава огромни амбиции и желание да покори света, а съответното образование само разширява кръгозора й, давайки й простор за нови стремежи. Бащата, офицер на търговски кораб, винаги пътешества много. Затова Аш, заедно с майка си и по-големия си брат Адитией, си създава своеобразен “кръг на богопомазаните” места, с които са свързани мечтите й.



В квартала, където живеят, тя е истинска звезда – всички момчета я ухажват, надявайки се да им обърне внимание. А когато наближава тийнейджърска възраст, й предлагат да стане модел. На Аш не й се налага да минава специализираните курсове за манекени, да плаща за портфолио и да се явява на десетки кастинги – работодателите сами се борят за правото тя да е в тяхната агенция. Между другото, стремителната кариера на модел не завърта главата на момичето и то продължава учението си, планирайки да стане архитект. Само че съдбата напомня на Айшвария,че й е предначертан ярък и незабравим път на звезда. В началото тя става лице на Pepsi в Индия, после – “Мис Индия”, и не след дълго – “Мис Свят”.


През 1997 Аш се снима в своя първи филм, а след шест години чаровната индийка става откритие на фестивала в Кан благодарение на филма с нейно участие “Девдас” – игрална версия на “Ромео и Жулиета”. Благодарение на тази лента Айшвария за първи път се качва на сцената на известните (облечена в оранжево сари), а на следващата година се случва същото, само че вече като член на жури. Между впрочем, на нея така и така й се налага често да пътува до Франция, тъй като става лице на козметичния гигант L’Orеal.




Восъчната фигура на Айшвария Рай наскоро се появи и в Музея на мадам Тюсо, по нейния образ е създадена една от куклите Барби, красивата жена става сензация и в известното шоу на Опра Уинфри, а лицето й постоянно присъства на кориците на лъскавите списания.




Кинокариерата на Аш също набира обороти с невероятна скорост. Майкъл Дъглас открито изразява желанието си да се снима с нея във филм, френският режисьор Колин Серо я избира за холивудски римейк на известната си кинолента “Хаос” с Мерил Стрийп, и най-накрая – тя е избрана за изпълнител на женската роля в “Астерикс на Олимпийските игри” с Жерар Депардийо и Ален Делон. Кандидатурата й за ролята на момичето на Джеймс Бонд не е одобрена, но това е само плюс – защото така Айшвария ще остане вярна на клетвата да съхрани името си на най-красивата девственица.
И наистина никой не е виждал 36-годишната Рай да се целува на екрана, а да не говорим за по-интимни сцени. Защо тя следва този принцип не е известно, тъй като в реалния живот не изглежда да е затворничка, изхвърлила мъжете от ежедневието си. Напротив, Айшвария е известна с любовните си романи с красавци от индийското кино, по които въздишат хиляди почитателки, въпреки славата им на лоши момчета. Да видиш Аш в компанията на “дяволски красив хулиган с ослепителна усмивка” – е нещо съвсем нормално.



По думите на Айшвария, тя просто обожава страната си и мисли, че на света не съществува по-красив град от Мумбай. Но напуска родината си, за да се снима заедно с индийския актьор Абишек Бачхан, Но каквото и да е окончателното решение на Аш, нищо не може да се сравни със силата на любовта, която изпитва към нея всяко обикновено индийско момче. За милиони хора Айшвария е символ на бъдещето, чудо на природата, неземно красива жена, олицетворение на страната си, която мечтае да опознае все повече, а също и другите да разберат за нея.




Айшвария Рай е най-високоплатената актриса в Боливуд. Тя получава по $500 000, но това е няколко пъти по-малко от хонорарите на големите звезди от противоположния пол. На Шахрук Кан плащат повече от $1,5 млн. на продукция

Няма коментари:

Публикуване на коментар